Kép-let(t)

Képek és magyarázatok...

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Olyan kicsi krumplik vagyunk...

2010.07.19. 20:00 | nagytomsky | Szólj hozzá!

Ezt az idézetet talán Woody Allentől hallottam, de ha nem, akkor bocs. Minden esetre megmaradt. Néha érzem a jelentését. Van olyan, mikor konkrétan olyan érzésem van, hogy nyúlik felfelé a fejem és meginog, mint egy 200 emeletes shanghai felhőkarcoló. Mikor próbálok okos lenni, de nem megy és olyan, mintha ennek külső nyomai is lennének.

A most bemutatott kép ebből az "ihletésből" született a napokban. Csoda, hogy egyáltalán megszületett, hiszen annyira meleg van mindenhol, de különösen a nap által telibe kapott "műtermemben", hogy igazából benn sem tudok huzamosabb ideig tartózkodni.
Na persze, amint azt már máskor is írtam, rendszeresen ki-be járok festés közben, így ebből a szempontból nem történt nagy változás az eddigi ügymenethez képest.
 Természetesen nem a realizmus volt a cél. Többnyire mély, sötét és meleg színek alkotják a kompozíciót. Ebből világít ki a két zöld szempár.

Nem tudom, nem volt célom, hogy önarcképet fessek, de kicsit önmagammal rokonnak érzem, már csak az indíttatás miatt is.

Stílusát tekintve expresszionistának mondanám, bár nem az a tipikus klasszikus német fajtából való. Inkább olyan átvett-franciás

Kompozícióját inkább szimmetrikusnak mondanám, mert a fej dőlését kikegyensúlyoztam a jobb felső sarok felé növekvő dudrokkal.

Amint írtam, inkább expresszív, mint realista a kép, de még is hagytam benne olyan klasszikus elemet, mint pl. a fény megjelenése a jobb oldali arcon. Nagyon nehéz elvonatkoztatni a valóságtól...

Kép címe: Olyan kicsi krumplik vagyunk
Technika: akril, farostlemez
Méret: kb.: 45×30

Címkék: képzőművészet portré festészet önarckép

A bejegyzés trackback címe:

https://keplet.blog.hu/api/trackback/id/tr742161963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása