Kép-let(t)

Képek és magyarázatok...

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nirvana sokadszor

2011.01.05. 20:20 | nagytomsky | komment

Már írtam pár bejegyzéssel ezelőtt, milyen gazdag jelentéshalmazzal bír számomra Kurt Cobain zenéje. Vagy inkább ő maga. Most, hogy ilyen gyakran szó esik róla, arra jöttem rá, hogy amit képvisel, azt sokkal jobban szeretem magánál a zenénél. Pedig azt is nagyon...

Jól esne ebben a világban Kurt Cobainnek lenni. Mindenki a hírnévért küzd, mindenki pénzért dolgozik. A sok sztárocska meg csak haknizik.

Emlékszem, egyszer egy régi TV showba hívták meg őket, hogy eljátszák a "nagy slágerüket", a Smells like teen spiritet: Aztán az lett belőle, hogy a megbeszélttől eltérően nyomtak egy nagy zúzást. :) Az egyébként laza műsorvezető egy jópofa poénnal oldotta a döbbenetet... Ez nagy hatással volt rám!

A Nirvana a színpadon maga volt a kiszámíthatatlanság. Azaz mindig számítani lehetett valami kiszámíthatatlanra. Nem lehetett tudni, Kurt milyen formában lesz. Állandó feszültség lengte körül a szinpadot.

Az én nirvanás képeim is erről a folytott vagy épp kiadott dühről és feszültségről szólnak.
A dinamikát itt elsősorban a függőlegesek adják. Ez ad ritmust is a képnek.
Az alapvetően sötét tónusú képből főként csak a kardigános énekes alakja világlik ki, ezzel emelve ki őt a háttérből.
A kép színhasználata is elég visszafogott. Kékek és narancsok kapnak főszerepet, de nem mondanám, hogy nagyon harsogna, recsegne-ropogna a komplementertől a kép. Talán a főalak körül kicsit csikorog. :)
Alkalmaztam az aranymetszés szabályát is, hogy a kép harmonikus legyen. Ezzel persze ellentmondtam annak, ami maga a Nirvana. Talán lehet úgy is mondani, hogy emiatt a "húzás" miatt lett elviselhető a kép, emiatt férhet el akár egy falon is. Már aki veszi a bátorságot, hogy ilyen képet tesz ki otthon a családi fészkébe. :)

Kép címe: Koncerten
Technika: Akrilfesték
Hordozó: Karton
Mérete: 50×70
Készült: 2010.

 


 

Címkék: zene rock koncert nirvana kurt cobain képzőművészet festészet grunge

A bejegyzés trackback címe:

https://keplet.blog.hu/api/trackback/id/tr122563440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása