Kép-let(t)

Képek és magyarázatok...

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jász Száj I.

2013.03.26. 15:20 | nagytomsky | Szólj hozzá!

A Hamza Studio újabb kísérlete arra, hogy mind több embert állítson a kultúra oldalára. Majd MI megmondjuk?! Azt nem tudom, hogy megmondjuk-e a tutit, de az biztos, hogy van mondanivalónk!

IMG_8980_kicsi.jpgA Jász Száj eredendően egy kiállítás címe. Már februárban szerettük volna megrendezni, ami aztán tolódott április másodikára - Jászberény város napjára. A programok túlkínálata miatt viszont visszakoztunk és most úgy néz ki, hogy talán májusra be tudjuk mutatni a munkáinkat.

A Déryné Művelődési Központ emeletén kihasználatlanul az idők végezetét váró erkélyes rész reméljük végül meggondolja magát és átváltozik GALÉRIÁVÁ. Mi nagyon bízunk a folyamatban és remélhetőleg mi leszünk az elsők, akik itt rendezhetnek tárlatot.

A mostani bejegyzés aktualitása viszont nem ez, hanem az, hogy ugyan ezen név alatt hamarosan egy fanzine-t jelentetünk meg, amely vélhetőleg pl. a Jászkürt újsággal együtt kerül kézbesítésre és így majd' minden helyi lakos postaládájába. Ha már csak minden 10. postaláda kirámoló veszi a fáradtságot és nem élből dobja a szemetesbe reklámnak nézvén, azt hiszem, már elértük a célunkat.

A Jász Száj egy tükörszó. Érdekes, hogy visszafelé olvasva a "jász" szó szintén értelemmel bír. Így összeolvasva a kettő pedig már határozottan forradalmi és figyelemfelkeltő.
A fanzine-ünk egy képzőművészeti felkiáltójel. Egy kis odafigyelésre sarkallja az olvasót.

Az én Jász Szájam még nem áll teljesen kész. Ugyan vannak már festményeim ebben a témában, de a sajtóban megjelentetett grafikus változatom még várat magára.

Nekem a Jász Száj - mint ahogy azt már említettem: forradalmi, de akár úgy is fogalmazhattam volna, hogy fenyegető. Ebben a világban, az, aki kimeri nyitni a száját, akinek van határozott elképzelése, az nagy felelősséget vállal. Arra odafigyelnek és elég egy rossz mozdulat, hogy minden összeomoljon. Mégis vállalni kell a saját hangunkat, hiszen a művészet évezredek óta erről szól. A képzőművészet ebben mindig az élen járt, bár a hangja nem mindig jut el széles tömegekhez. Úgy gondoljuk, hogy ez a fanzine- egy újabb eszköz lehet erre. Talán majd az is felkapja a fejét, aki eddig nem járt képzőművészeti kiállításokra.

A Jász Száj nem csak a mi, hanem a nép hangja is egyben. Hiszen emberek közt élve ezt a hangot halljuk nap, mint nap. Milyen ez a hang? Miről beszélgetünk otthon és a barátainkkal a munkahelyeken, iskolákban? Mi foglalkoztat minket?
A véleményem az, hogy az emberek sajnos főként a negatív dolgokra fogékonyak, emiatt a "jász száj" meglehetősen pletykás, meglehetősen szeret kibeszélni másokat és meglehetősen kárörvendő is. Nehezen tud örülni másokkal. Az általam készített festmények többek között ezt is prezentálják.

Címkék: Hamza Studio Jászberény Grafika Képzőművészet Kortárs Jászság Jász Száj Fanzine

A bejegyzés trackback címe:

https://keplet.blog.hu/api/trackback/id/tr95170903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása